fi

Takaisin

Findeck016.jpg

Kuvassa: seinissä FINA069,FINA070 sekä FINA071. Lattiassa FINA064

FINDECK™ aitajärjestelmät

Findeck -aidat ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton uudis-ja saneeraus rakentajien keskuudessa.

Findeck aidoilla luot silmiä hivelevää ilmettä uusiin sekä vanhoihin pihapiireihin.  Isoihin projekteihin toimitamme mahdollisesti myös valmiina aitamoduleina.

Mikäli suunnittelet Findeck -aitaa, autamme suunnittelussa ja neuvomme valitsemaan oikeat kustannustehokkaat materiaalit että myös valmistettavuus on mahdollista.

Kaikkia aitamallit ovat saatavilla kaikilla Findeck -värikartan väreillä.

Ei enää ränsistyneen näköisiä aitoja vaan vuosi toisensa jälkeen kuin juuri asennettuja.

Ongelmat perinteisesti valmistetuissa maalatuissa puulauta-aidoissa ovat maalin muodostama hengittämätön kalvo. Keittomaaleja lukuunottamatta kaikki maalit käytännössä ovat nestemäistä muovia joka kuivuessaan muodostaa laudan ympärille kaikille sivuille hengittämättömän kalvon jolloin maaliin käytännössä jossain vaiheessa tulevien hiushalkeamien kautta puuhun pääsee kosteutta. Puun kosteus ei pääse luonnollisesti kuitenkaan kuivumaan sillä kalvo estää sen. Puu alkaa lahota ja irroittamaan maalikalvoa aiheuttaen prosessin kiihtymisen. Mikäli aitojen halutaan pysyvän kunnossa, uusintamaalataan ne mielellään 3-5vuoden välein.

Findeck puukomposiitti on täysin säänkestävää homogeenista materiaalia eikä se lahoa tai muutenkaan pilaannu. Jos aita likaantuu niin esimerkiksi painepesurilla suihkuttamalla aita on taas kuin uusi.

Tampereen kaupunki halusi huoltovapaan, myrkyttömän, tikuttoman sekä aina hyvännäköisen robustin aidan. Findock Oy toimitti puukomposiittimateriaalit joista luhtaan päiväkodin n.300m aidat valmistettiin. Tässä muutama kuva niistä:

findeck luhtaan päiväkoti 

Innovaatioita

Yksi nerokas profiilimme on FINA069. Alla olevassa kuvassa näytetään esimerkkeinä mitä kaikkea profiililla voi helposti tehdä. Profiilin juju on jokaisella sivulla oleva uritus joka voidaan halutessa peittää siihen tarkoitetulla FINA071 listalla. Tyypillisesti uraan asennetaan ponttilauta FINA070 vaakatasoon jolloin saadaan umpiseinä vaikkapa rivitalojen väliin. Koska urat ovat jokaisella sivulla on helppo aidan nurkka kohdassa vaihtaa suuntaa 90 astetta (katso kuva alla). Profiili mahdolistaa myös vaikkapa kukka-arkkujen integroimisen terassin seinään (kts. kuva) ja koska se vaakaprofiilien ohella on ontelo, voidaan halutessa valaisimet upottaa ja johdottaa katseilta piilossa. Muita erinomaisia käyttökohteita ovat autokatokset, roskakatokset, hiekkalaatikot jne. Usein käytetty keino lisätä ilmettä on asentamalla paalut  valkoisena ja itse seinä jollain muulla värillä.